Tovertafel bij Onderdak

Met de start van Onderdak, Onderdeel van Pallia Zorgbureau, op de nieuwe locatie in ’s Gravenzande waren we blij te horen dat we ook gebruik mochten gaan van een van de nieuwste technieken. We kregen namelijk voor 3 maanden de Tovertafel te leen die door Kringloop Maasdijk is aangeschaft om aan verschillende zorginstanties uit te kunnen lenen. Een Tovertafel is een speelse zorginnovatie die ouderen met dementie met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. De projector projecteert namelijk spellen op de tafel, zoals spreekwoorden en gezegdes die veranderen in veren wanneer je ze aanraakt of een spel met mollen die als je ze aanraakt wanneer ze uit hun hol opduiken punten opleveren. Een manier dus om met plezier en gezelligheid het geheugen en reactievermogen te blijven activeren, wat juist zo belangrijk is voor mensen met een vorm van Dementie. Wat mooie situaties bij ons opleverde bij de cliënten. Een meneer die altijd wat rustig is en weinig spraakzaam, werd tijdens een spelletje “Mollenvangen” goed actief en alert en vermaakte zich met een flinke competitieve houding. Een groepje dames wat rond de tafel zit, kon zich juist verwonderen over de prachtige kleuren die bloemen vormde op het tafelkleed en er ontstond een spontaan gesprek over het verleden van 1 van de dames als tuindersvrouw waarbij ze samen met haar man bloemen hadden geteeld. Kortom we hebben in de tijd dat de Tovertafel bij ons was er met grote regelmaat gebruik van gemaakt en samen met de cliënten er erg veel plezier aan beleefd. Wat fijn dat we via Kringloop Maasdijk de Tovertafel hebben kunnen ontdekken wat voor mooie aanvulling de Tovertafel is op het aanbod van de activiteiten die we met de cliënten ondernemen.

Bedankt namens, alle cliënten en medewerkers van Onderdak.

https://www.palliazorgbureau.nl/respijthotel-viva-vivet

Trots zijn we dat ook ons logo naast de voordeur hangt.

Geef een reactie