Scouting Karel Doormangroep Maassluis

Ondersteunend materiaal voor het scouting spel gedurende weekeinden/kampen (Nationaal waterscouts kamp 2018) en opkomsten. Het benodigde materiaal betreft zo geheten “biersets”. Dit zijn sets van 2 opklapbare banken en 1 tafel die werkruimte verschaffen in de natuur wanneer nodig. Deze sets zijn nodig voor activiteiten die tijdens scouting gedaan worden als wij in de natuur zijn weg van vaste faciliteiten. Activiteiten als koken, knutselen, spelletjes en theorieles over natuur en zeilen enz. De waterscouts draaien met 5 verschillende groepjes kinderen, voor elk een set nodig is.

Deze aanvraag ontvingen wij april van dit jaar.

Een twijfel geval voor ons omdat dit niet direct binnen de goede doelen valt maar wel voor het vermaakt van de jeugd is. Scouting is toch een van de activiteiten waar de scouts behoorlijk wat kennis en ervaring opdoen.

Omdat wij nog een kleine verbouwing in de planning hadden staan voor de winkel kwamen we met het bestuur met een goede compromis. We plannen een avond in en samen met onze vrijwilligers en een groep waterscouts gaan we de winkel verbouwen. Hieronder een paar foto’s van de hardwerkende scouts, de overhandiging van de symbolische donatie en de foto van de set in gebruik volgt hopelijk snel.


Geef een antwoord