Stichting De Regenboogboom

In maart van dit jaar kregen we de aanvraag binnen van een groepje dames (10 stuks) uit Poeldijk die zich inzetten voor stichting de Regenboogboom.

Deze fantastische stichting maakt prachtige dekentjes waar kinderen enorm veel waarde aan hechten. Om deze dekentjes te maken zijn materialen nodig. Dit is ook wat de dames bij ons hebben aangevraagd. Vrolijk gekleurde katoenen stof, fleece voor de achterkant, wol of katoen om te breien of dekentjes te haken.

Uiteraard zijn we hier direct mee aan de slag gegaan en hebben we op 19 mei een grote hoeveelheid benodigdheden mogen overhandigen.


Over Droomdekentjes
Visie en Missie
Kinderen komen plotseling in moeilijke situaties terecht, verliezen vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen. Met het herontdekken van hun eigen kracht en veiligheidsgevoel is een kind in staat zichzelf opnieuw weerbaar te maken.

Alle kinderen bereiken die vaak voor onmogelijke uitdagingen komen te staan. Dit doen wij middels onze unieke Regenboogboom aanpak; kinderen leren de kracht in zichzelf te herontdekken.

Bezoeken en Droomdekentjes
Tijdens een bezoek aan kinderen en hun ouders worden ze meegenomen naar hun eigen Regenboogbos; een veilige plek in je eigen gedachten. Aan de hand van liedjes en verhalen ontstaat er een uniek pad om eigen kracht en waardigheid terug te vinden.

Naast bezoeken zijn de Droomdekentjes een tweede ankerpunt binnen de Regenboogboom. Ouders kunnen een dekentje aanvragen. Onder een droomdeken ben je heel snel op je eigen veilige droomplek. Dit biedt steun, warmte en kracht om door een uitdagend proces te komen.

Al 25 jaar
In 1992 was er een bijzonder meisje, Holly, dat tot op de dag van vandaag onze sprankelende bron van inspiratie is. Zo stappen wij, ieder bezoek opnieuw, in de denk- en belevingswereld van een kind.

Meer info over deze fantastische stichting is te vinden op:
https://www.droomdekentjes.nl/

Geef een antwoord