Tovertafel Bij Centrum Groei. Centrum voor autisme

Begin Januari werden de kinderen op ons centrum blij verrast. Een meneer kwam een soort projector installeren. De projector werd aangezet en er verschenen spelletjes op een tafel.  De kinderen waren verbaasd en wilde het liefst de hele dag de spelletjes spelen. Omdat dit niet de bedoeling is hebben de begeleiders tijden vastgesteld waarop de tovertafel aan mocht. Zo gauw de kinderen de piep hoorde ten teken dat de tafel aan gaat zijn ze er als de kippen bij. We zagen kinderen die normaal niet samen spelen nu wel samen spelen door de spelletjes. Daarnaast bevordert de tovertafel de taal. Zo benoemen de kinderen wat ze zien, welk spelletje ze willen spelen en raden ze wat het wordt bij bijvoorbeeld het ster spel en de puzzel. De kinderen leren op hun beurt wachten en omgaan met tegenslag als bijvoorbeeld de ballon kapot gaat of als je niet het spel kan spelen wat je wilt spelen, omdat een ander kind een ander gekozen heeft. Om ongelukken te voorkomen hebben we de tafel weggehaald en worden de spellen nu op de grond geprojecteerd. Nu kunnen de kinderen het zand wegvegen met hun voeten of springen op de verfballonnen om ze kapot te laten gaan. Hierdoor worden sommige spellen nog interactiever. We zijn zeer tevreden met de tovertafel en zien zeker de meerwaarde hiervan bij onze kinderen. De kinderen gaan de tovertafel zeker missen!

Geef een reactie