Eindelijk weer open, en wat een mooie dag!

Wat een mooie dag was het gister. Na 9 weken konden we de winkel eindelijk weer openen. En wat hebben we jullie (lees onze klanten) gemist. Gelukkig bleek uit alle reacties dat dit ook wederzijds was.

Ondanks dat we de corona maatregelen moeten handhaven was iedereen toch enthausiast. Hierbij willen we jullie ook bedanken voor het geduld wat jullie moeten opbrengen als de mandjes op zijn en er even buiten gewacht moet worden, dit ging bovenverwachting goed. Iedereen respecteert de 1,5 meter zo goed als mogelijk. 

De vraag die we gisteren wel veel te horen kregen was; Waarom zijn jullie (zolang) dicht geweest, terwijl andere kringloopwinkels gewoon open waren?

Uiteraard hebben wij deze keuze goed overwogen maar dit was niet heel moeilijk. Het verzoek van de overheid is ga alleen naar buiten als dit noodzakelijk is. Vermijd drukte. Hou 1,5 meter afstand.
Hoe leuk het ook is om lekker bij ons in de winkel rond te snuffellen, het is absoluut geen noodzaak. Wij zijn een stichting die veel doneert aan ouderen, dit is een een groep mensen die erg veel last heeft van het corona virus. De kans dat onze winkel dus een mogelijke plek is om het virus te verspreiden leek ons geen goed idee. Ook onze vrijwilligers wilden we niet onnodig in “gevaar” brengen door zoveel onder de mensen te zijn. Al met al een doordachte keuze.

Ondanks dat onze vast lasten gewoon door lopen was dit toch financieël mogelijk, wel hebben we de donaties even stil gezet. De donaties gaan we nu de winkel weer open is weer opstarten.

De rede dat we hebben besloten om de 23ste weer open te gaan is omdat de 1,5 meter maatschappij al goed geaccepteerd en nageleefd word. Dit is te zien in de cijfers die het RIVM dagelijks deelt. In de winkel hebben we de nodige maatregelen getroffen en met de meewerking van de klant kunnen we dus veilig weer open.

Geef een antwoord