Wonderfoon voor de Terwebloem

Voor de Terwebloem hebben we een PTT T65 telefoon omgebouwd tot wonderfoon.

De Wonderfoon is een oude PTT telefoon die is omgebouwd tot mini-jukebox met behulp van een kleine computer en mp3 speler.

Als de hoorn van de haak genomen wordt klinkt de kiestoon en wanneer er dan een nummer wordt gedraaid tussen de 0 en de 9 klink een liedje uit vroegere jaren.

De naam “Wonderfoon” is bedacht door verzorgers die ouderen met dementie begeleiden. In die telefoon zit een SD kaart, daar kunnen 30 liedjes op worden gezet, van Wim Sonneveld als Nikkelen Nelis tot Tom Manders als Dorus. Die muziek, samen met een apparaat dat ook uit vervlogen tijden komt, blijkt een mooi middel om ouderen te activeren, rust te geven en ook te emotioneren.

We kregen dit mooie filmpje en mochten het met toestemming van de familie plaastsen.

 

2 gedachten over “Wonderfoon voor de Terwebloem”

 1. helemaal kik zo telefoon zou het erg fijn vinden als we er bij de terwebloem er ook een kregen als je ziet hoeveel deze mevr al zoveel plezier aan heeft denk dat we op onze afd op de bg ook veel mensen er blij mee kunnen maken zoveel plezier ,rust en ze te activeren als jullie gaan verloten hopen en duimen we dat we er ook een kunnen krijgen toppie

  1. Goede middag Lianne,

   Op dit mometn loopt onze kerstactie 2020.
   Kijk even op Facebook om mee te kunnen doen.

   Met vriendelijke groet,
   Stichting Kringloop Maasdijk

Geef een antwoord